Lediga jobb som Elevassistent i Järfälla

Se lediga jobb som Elevassistent i Järfälla. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Järfälla som finns hos arbetsgivaren.

Resurspedagog/Elevassistent 100% till Fjällenskolan

Ansök    Jan 13    Järfälla kommun    Elevassistent
Fjällenskolan - en bra grund för framtiden. Vi är en skola som har verksamhet från förskoleklass till årskurs 9 och som ligger i Viksjö i ett småhusområde. Skolan har ca 760 elever. Vi arbetar i arbetslag för ett nära samarbete kring våra elevers utveckling, såväl den sociala som den kunskapsmässiga. Sedan 2011 arbetar vi med digitala verktyg på olika sätt, bland annat har vi Smartboards uppsatta i klassrummen F-3, eleverna i åk 4-9 har en egen bärbar dato... Visa mer
Fjällenskolan - en bra grund för framtiden.
Vi är en skola som har verksamhet från förskoleklass till årskurs 9 och som ligger i Viksjö i ett småhusområde. Skolan har ca 760 elever. Vi arbetar i arbetslag för ett nära samarbete kring våra elevers utveckling, såväl den sociala som den kunskapsmässiga. Sedan 2011 arbetar vi med digitala verktyg på olika sätt, bland annat har vi Smartboards uppsatta i klassrummen F-3, eleverna i åk 4-9 har en egen bärbar dator.

Vi vill ta vara på att vi har elever från sex till femton år genom att ha gemensamma temadagar för hela skolan där de äldre eleverna arbetar tillsammans med de yngre barnen/eleverna. Ytterligare en del i att ta tillvara hela verksamhetens kunskaper och erfarenheter är att vi har gemensam pedagogisk ledningsgrupp med representanter från varje verksamhetsområde vars syfte är att driva på och förankra skolutveckling.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker en elevassistent för stöd med egenvård av diabetes. Tjänsten är en visstidsanställning på heltid med tillträde så snart som möjligt och som till början som sträcker sig till den 10 juni med möjlighet till förlängning.
Du följer eleven under hela dagen, i skolan och på fritids. I ditt uppdrag ingår att:
• under hela dagen följa och kontrollera blodsockernivån med digital teknik
• ständigt övervaka sensorn som larmar vid för höga och för låga värden
• kunna hjälpa eleven att vid behov ta blodprover i form av stick i fingret, främst före måltid, i samband med fysisk aktivitet samt vid misstanke om för lågt blodsockervärde
• hjälpa till att ge insulin vi måltider eller när blodsockernivån är för hög
• hjälpa till att räkna kolhydrater vid måltider
• hjälpa till att beräkna måltidsdos och korrigeringsdos.
Det är viktigt att du är lyhörd och har god förmåga att skapa goda relationer med elever och vårdnadshavare samt med kolleger. Du tar stort ansvar och har förmåga att arbeta både självständigt och i team.
Vi vill även att du ska vara med och utveckla fritidshemmet så att alla eleverna får en chans till både rekreation och kunskapsinhämtning tillsammans med dina kollegor, eleverna ska ha en meningsfull, aktiv och trygg vardag.

Det här är jobbet för dig som är intresserad av att utvecklas vidare. Du vill tillsammans med dina kollegor skapa en grupp, där klimatet är tillåtande så att ni vågar vara nytänkande och kreativa. Vi lägger stor vikt på samarbete och kollegialt lärande med personalen på fritidshemmet och med skolans personal.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har:
Teoretisk och praktisk erfarenhet av att assistera barn med diabetes eller annan form av sjukvård
Erfarenhet av att arbeta i skolmiljö
Goda ledaregenskaper
Ansvarskännande och har förmågan att planera, prioritera och variera ditt arbete utifrån elevernas och verksamhetens behov.
God kännedom om NPF samt praktisk erfarenhet av arbete med elever i behov av särskilt stöd.

Vi tror även att du som söker jobbet:
- har och förmedlar ett professionellt förhållningssätt
- är bra på att förhålla dig till nya situationer
- är tydlig och strukturerad i ditt arbete
- behärskar det svenska språket i både tal och skrift

I din ansökan vill vi gärna att du beskriver din barnsyn och vad du tycker är viktigt i ditt förhållningssätt till barn.
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper

Känner du att detta passar in på dig så är du varmt välkommen med din ansökanÖVRIGT
Järfälla har norra Stockholms mest spännande geografiska läge och växer snabbt. Vi erbjuder en arbetsplats med stor variation, goda utvecklingsmöjligheter och arbetar efter visionen Järfälla för alla framåt. Läs mer om hur det är att jobba hos oss på www.jarfalla.se/jobbaijarfalla

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Elevassistent till Berghemskolan

Ansök    Jan 27    Järfälla kommun    Elevassistent
På Barn-och ungdomsförvaltningen i Järfälla kommun arbetar idag 2 500 medarbetare i någon av våra 22 skolor, 41 förskolor och på central förvaltning. Vår verksamhet genomsyras av våra ledord professionalitet, kollegialitet och utvecklingskraft. Med mod och kompetens driver vi vår verksamhet framåt. Vi har en respekt och en förståelse kollegor emellan, där vi strävar efter att göra varandra bättre. För när vi har en vilja att gemensamt utvecklas och ständig... Visa mer
På Barn-och ungdomsförvaltningen i Järfälla kommun arbetar idag 2 500 medarbetare i någon av våra 22 skolor, 41 förskolor och på central förvaltning. Vår verksamhet genomsyras av våra ledord professionalitet, kollegialitet och utvecklingskraft. Med mod och kompetens driver vi vår verksamhet framåt. Vi har en respekt och en förståelse kollegor emellan, där vi strävar efter att göra varandra bättre. För när vi har en vilja att gemensamt utvecklas och ständigt förbättras – så för vi Järfälla framåt.
Berghemskolan är en skola för 342 elever i förskoleklass till årskurs 6, fritidshem och fritidsklubb. Under hela skoldagen arbetar vi målinriktat för att bidra till elevernas utveckling och lärande. Vi arbetar med lösningsinriktad pedagogik, ett förhållningssätt som genomsyras av ett respektfullt bemötande och tilltro till individens egna resurser och kompetens. Vi har höga förväntningar på oss själva och våra elever.

ARBETSUPPGIFTER
Som elevassistent jobbar du nära eleven och lärare. Stor del av arbetet handlar om att bygga relationer med eleven och att skapa strukturer och rutiner för eleven utifrån behov och intressen. Tillsammans med lärare planerar och genomför du elevens skoldag, du deltar i lärarledda lektioner. Du är med eleven i alla aktiviteter såsom raster och deltar vid pedagogisk måltid. Viktigast för arbetet med eleven är din förmåga att skapa en trygg relation. Du utmanar eleven i dess lärande och använder din egen kreativitet och pedagogiska kunskap för att skapa de bästa förutsättningarna för att uppnå läroplansmålen. Visst fysiskt omsorgsbehov kan förekomma.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som:
• Samarbetar väl med andra. Relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt.
• Är socialt aktiv i yrkesmässiga sammanhang. Är kommunikativ och kan bygga upp och upprätthålla trygga relationer.
• Har förmåga att sätta sig in i andras perspektiv eller situationer.
• Kommunicerar på ett tydligt sätt. Säkerställer att budskap når fram och att förväntningarna är klara för alla berörda parter.

Krav:
• Utbildning som elevassistent/barnskötare

Meriterande:
• Erfarenhet från pedagogiskt arbete
• Medicinsk erfarenhetÖVRIGT
Järfälla har norra Stockholms mest spännande geografiska läge och växer snabbt. Vi erbjuder en arbetsplats med stor variation, goda utvecklingsmöjligheter och arbetar efter visionen Järfälla för alla framåt. Läs mer om hur det är att jobba hos oss på www.jarfalla.se/jobbaijarfalla

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Elevassistent

Ansök    Feb 13    Järfälla kommun    Elevassistent
Olovslundskolan är belägen i västra Jakobsberg. Här går ca 640 elever i åk F-6 samt Grundsärskola åk 1-6. Skolbarnomsorg finns i åldrarna 6-12 år. Skolan är organiserad i fyra arbetslag F-3, ett arbetslag 4-6 samt Grundsärskola. Skolans vision: "Olovslundskolan - skolan där alla lyckas". Vi söker nu 1 elevassistent till ett av våra arbetslag på lågstadiet F-3, som kan stötta elev/elever i klassrummet och under fritidshemstid. ARBETSUPPGIFTER Vi söke... Visa mer
Olovslundskolan är belägen i västra Jakobsberg. Här går ca 640 elever i åk F-6 samt Grundsärskola åk 1-6. Skolbarnomsorg finns i åldrarna 6-12 år.

Skolan är organiserad i fyra arbetslag F-3, ett arbetslag 4-6 samt Grundsärskola.

Skolans vision: "Olovslundskolan - skolan där alla lyckas".

Vi söker nu 1 elevassistent till ett av våra arbetslag på lågstadiet F-3, som kan stötta elev/elever i klassrummet och under fritidshemstid.


ARBETSUPPGIFTER
Vi söker dig som är ambitiös och vill göra skillnad för våra elever under hela skoldagen. Trygg, stabil, ansvarstagande och har lätt för att samarbeta. Du är prestigelös och vill utvecklas som pedagog.

I uppdraget ingår att stötta elev/elever i klassrummet och under fritidshemstid i ett av våra arbetslag på lågstadiet F-3.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
Intervjuer sker löpande och tjänsterna kan komma att tillsättas under rekryteringsperioden.


KVALIFIKATIONER
Vi ser gärna att du som söker har erfarenhet av liknande tjänst som elevassistent och/eller har erfarenhet av att ha arbetat med elever i behov av särskilt stöd. När du börjar hos oss får du en noggrann genomgång av dina arbetsuppgifter tillsammans med andra kollegor. Erfarenhet är meriterande men inget krav.
Du ska ha lätt för att kommunicera i tal och skrift med elev, vårdnadshavare och kollegor.


ÖVRIGT
Järfälla har norra Stockholms mest spännande geografiska läge och växer snabbt. Vi erbjuder en arbetsplats med stor variation, goda utvecklingsmöjligheter och arbetar efter visionen Järfälla för alla framåt. Läs mer om hur det är att jobba hos oss på www.jarfalla.se/jobbaijarfalla

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Resurspedagog/Elevassistent 100% till Fjällenskolan

Ansök    Dec 12    Järfälla kommun    Elevassistent
Fjällenskolan - en stabil grund för framtiden. Vi är en skola som har verksamhet från förskoleklass till årskurs 9 och är belägen i ett småhusområde i Viksjö. Skolan har ca 630 elever och ca 95 medarbetare. Skolan är organiserad i team och arbetslag för ett nära samarbete kring våra elevers utveckling - kunskapsmässig såväl som social. Till hösten 21-22 har Fjällenskolan både blivit en Kiva-skola, ett forskningsbaserat trygghetsprogram, blivit en Trivsell... Visa mer
Fjällenskolan - en stabil grund för framtiden.
Vi är en skola som har verksamhet från förskoleklass till årskurs 9 och är belägen i ett småhusområde i Viksjö. Skolan har ca 630 elever och ca 95 medarbetare. Skolan är organiserad i team och arbetslag för ett nära samarbete kring våra elevers utveckling - kunskapsmässig såväl som social.

Till hösten 21-22 har Fjällenskolan både blivit en Kiva-skola, ett forskningsbaserat trygghetsprogram, blivit en Trivselledarskola då vi förstår att bra raster ligger till grund för en bra skoldag samt att vi ingått ett samarbete med Svenska fotbollsförbundet och IFK Viksjö för att jobba med skolbollen.

Vi utgår från ett helhetsperspektiv där vi tar tillvara allas kompetenser samt bygger en skola där alla ska känna trygghet, arbetsglädje och framtidstro.
Vi vill att vår personal ska trivas på skolan genom att både kompetens, nyfikenhet och samarbetsglädje ska harmonisera med varandra.
ARBETSUPPGIFTER
Vi söker en elevassistent för stöd med egenvård av diabetes. Tjänsten är en visstidsanställning på heltid med tillträde så snart som möjligt och som till början som sträcker sig till den 10 juni med möjlighet till förlängning.
Du följer eleven under hela dagen, i skolan och på fritids. I ditt uppdrag ingår att:
• under hela dagen följa och kontrollera blodsockernivån med digital teknik
• ständigt övervaka sensorn som larmar vid för höga och för låga värden
• kunna hjälpa eleven att vid behov ta blodprover i form av stick i fingret, främst före måltid, i samband med fysisk aktivitet samt vid misstanke om för lågt blodsockervärde
• hjälpa till att ge insulin vi måltider eller när blodsockernivån är för hög
• hjälpa till att räkna kolhydrater vid måltider
• hjälpa till att beräkna måltidsdos och korrigeringsdos.
Det är viktigt att du är lyhörd och har god förmåga att skapa goda relationer med elever och vårdnadshavare samt med kolleger. Du tar stort ansvar och har förmåga att arbeta både självständigt och i team.
Vi vill även att du ska vara med och utveckla fritidshemmet så att alla eleverna får en chans till både rekreation och kunskapsinhämtning tillsammans med dina kollegor, eleverna ska ha en meningsfull, aktiv och trygg vardag.

Det här är jobbet för dig som är intresserad av att utvecklas vidare. Du vill tillsammans med dina kollegor skapa en grupp, där klimatet är tillåtande så att ni vågar vara nytänkande och kreativa. Vi lägger stor vikt på samarbete och kollegialt lärande med personalen på fritidshemmet och med skolans personal.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har:
Teoretisk och praktisk erfarenhet av att assistera barn med diabetes eller annan form av sjukvård
Erfarenhet av att arbeta i skolmiljö
Goda ledaregenskaper
Ansvarskännande och har förmågan att planera, prioritera och variera ditt arbete utifrån elevernas och verksamhetens behov.
God kännedom om NPF samt praktisk erfarenhet av arbete med elever i behov av särskilt stöd.

Vi tror även att du som söker jobbet:
- har och förmedlar ett professionellt förhållningssätt
- är bra på att förhålla dig till nya situationer
- är tydlig och strukturerad i ditt arbete
- behärskar det svenska språket i både tal och skrift

I din ansökan vill vi gärna att du beskriver din barnsyn och vad du tycker är viktigt i ditt förhållningssätt till barn.
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper

Känner du att detta passar in på dig så är du varmt välkommen med din ansökanÖVRIGT
Järfälla har norra Stockholms mest spännande geografiska läge och växer snabbt. Vi erbjuder en arbetsplats med stor variation, goda utvecklingsmöjligheter och arbetar efter visionen Järfälla för alla framåt. Läs mer om hur det är att jobba hos oss på www.jarfalla.se/jobbaijarfalla

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Elevassistent med erfarenhet av diabetes typ 1

Ansök    Dec 27    Järfälla kommun    Elevassistent
Neptuniskolan ligger vackert belägen i södra Järfälla med närhet till natur och med goda kommunikationer. Skolan rymmer verksamheter såsom grundskola F-5, fritidshem och fritidsklubb. Vi arbetar i en flexibel och kreativ miljö som präglas av öppenhet och engagemang. Våra förskolleklasser och tillhörande fritidshem har sin verksamhet i den närliggande förskolan Orions lokaler. ARBETSUPPGIFTER Som elevassistent kommer du att arbeta nära din elev i kl... Visa mer
Neptuniskolan ligger vackert belägen i södra Järfälla med närhet till natur och med goda kommunikationer.

Skolan rymmer verksamheter såsom grundskola F-5, fritidshem och fritidsklubb. Vi arbetar i en flexibel och kreativ miljö som präglas av öppenhet och engagemang. Våra förskolleklasser och tillhörande fritidshem har sin verksamhet i den närliggande förskolan Orions lokaler.ARBETSUPPGIFTER
Som elevassistent kommer du att arbeta nära din elev i klassrummet och på fritidshemmet. Dina arbetstider grundas i elevens närvaro på skolan.
Din huvudsakliga uppgift är att ansvara för elevens diabetesvård - att ha koll på kostintag, blodsocker och mängd insulin.

Du kommer att ha ett nära samarbete med elevens vårdnadshavare och skolans EHT.

KVALIFIKATIONER
Det är meriterande med erfarenhet av likande uppdrag kring arbete med barn/elever som har diabetes, alternativt egen erfarenhet.

ÖVRIGT
Järfälla har norra Stockholms mest spännande geografiska läge och växer snabbt. Vi erbjuder en arbetsplats med stor variation, goda utvecklingsmöjligheter och arbetar efter visionen Järfälla för alla framåt. Läs mer om hur det är att jobba hos oss på www.jarfalla.se/jobbaijarfalla

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Barnskötare/Resurs

Ansök    Jan 10    Järfälla kommun    Elevassistent
Iljanboda- och Kolarängens för-, grund-, och grundsärskola bildar en enhet. Kolarängskolan i Norra Kallhäll är en F-6 skola med cirka 470 elever. Här finns även ett antal grundsärskoleklasser som tar emot elever från hela Järfälla. Iljansbodaskolan, ligger i Stäket. Iljansbodaskolan är en F-3 skola med cirka 170 elever. Du kommer att arbeta på en mycket trevlig enhet tillsammans med drivande och ansvarstagande kollegor. Vi har ett väl fungerande ko... Visa mer
Iljanboda- och Kolarängens för-, grund-, och grundsärskola bildar en enhet.
Kolarängskolan i Norra Kallhäll är en F-6 skola med cirka 470 elever. Här finns även ett antal grundsärskoleklasser som tar emot elever från hela Järfälla.

Iljansbodaskolan, ligger i Stäket.
Iljansbodaskolan är en F-3 skola med cirka 170 elever.

Du kommer att arbeta på en mycket trevlig enhet tillsammans med drivande och ansvarstagande kollegor. Vi har ett väl fungerande kollegialt lärande.
Eleverna har god måluppfyllelse. Samtliga lärare har utbildning i STL. Elever och personal har god tillgång till digitala verktyg.
Klimatet präglas av trygghet och arbetsro.

Vi har låg personalomsättning bland såväl medarbetare som skolledning.
Kommunens medarbetarundersökning visar tydligt att medarbetare trivs på vår enhet.

ARBETSUPPGIFTER
Resurs
Stötta elev under skoltid både i undervisningen och i sociala situationer.
Barnskötare
Samverka med lärare i klass under skoltid och arbeta med aktiviteter på fritids.

KVALIFIKATIONER
Du är bra på att skapa goda relationer samtidigt som du är en tydlig vuxen.
Du är flexibel och samarbetsvillig.
Du kan arbeta självständigt och är aktiv i verksamheten.

ÖVRIGT
Järfälla har norra Stockholms mest spännande geografiska läge och växer snabbt. Vi erbjuder en arbetsplats med stor variation, goda utvecklingsmöjligheter och arbetar efter visionen Järfälla för alla framåt. Läs mer om hur det är att jobba hos oss på www.jarfalla.se/jobbaijarfalla

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Resurspedagog/barnskötare med diabeteskompetens

Ansök    Nov 18    Järfälla kommun    Elevassistent
Sandvikskolan, den lilla skolan med de stora möjligheterna, är en F-6 skola i Viksjö med ca 340 barn/elever och 85 medarbetare. I vår verksamhet ryms förutom förskola och grundskola, kommungemensamma AST-platser, fritidshem och fritidsklubb samt grundsärskola. Vi är övertygade om att alla barn och elever kan göra rätt och vill utvecklas om de får rätt förutsättningar, vilket gör att vi ständigt ser över och reflekterar gemensamt kring tillgängligheten i vå... Visa mer
Sandvikskolan, den lilla skolan med de stora möjligheterna, är en F-6 skola i Viksjö med ca 340 barn/elever och 85 medarbetare. I vår verksamhet ryms förutom förskola och grundskola, kommungemensamma AST-platser, fritidshem och fritidsklubb samt grundsärskola. Vi är övertygade om att alla barn och elever kan göra rätt och vill utvecklas om de får rätt förutsättningar, vilket gör att vi ständigt ser över och reflekterar gemensamt kring tillgängligheten i vår lärmiljö. Samarbete och kollegialt lärande är något vi anser gynnar våra barn och elever, dessutom gör det vårt arbete både roligare och mer utvecklande. Vi tror att det kollegiala reflekterandet och lärandet bidrar till att våra medarbetares tankar och idéer får möjlighet att växa. Vi är organiserade i tvärprofessionella arbetslag där olika pedagogroller samverkar för att barnen och elevernas hela dag ska bli bra. Vi ser att samarbetet mellan våra olika verksamheter är en förutsättning för att våra barn och elever ska få en utbildning av bästa slag och vara väl förberedd i livet nu och i framtiden samt att det goda samarbetet är navet för att samtliga verksamheter ska lyfta och nå sin fulla potential.

Några av våra prioriterade arbetsområden är:
• Tillgänglig och högkvalitativ undervisning,
• Språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt
• Betyg och bedömning/pedagogisk dokumentation
• Effektiva team/grupper

Vi är ett glatt gäng som ser möjligheter och arbetar efter devisen "Vi vill varandra väl, vi gör varandra bra!", vilket bland annat innebär att vi ger varandra professionell feedback och arbetar utifrån en lösningsinriktad pedagogik, s.k LIP. Våra lärare är legitimerade och behöriga i sina respektive ämnen/områden. Vårt elevhälsoteam består av specialpedagog, speciallärare, skolsköterska, skolkurator, skolpsykolog och logoped. Elevhälsoteamet arbetar främjande, förebyggande och åtgärdande genom bland annat handledning av personal och arbetslag, samråd och samundervisning. Vi har även ett skolhundsteam som under detta läsår främst kommer att arbeta närvarofrämjande.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker en drivande, engagerad och erfaren barnskötare/resurspedagog med diabeteskompetens.

I arbetet ingår att säkerställa elevens insulinnivåer och planera matintag och aktiviteter efter det samt ha överblick över elevens allmäntillstånd. Du kommer att ha en tät dialog med vårdnadshavare och i dessa kontakter är du professionell, inlyssnande och engagerad med fokus på elevens bästa.

Du kommer vara delaktig i den pedagogiska verksamheten och arbeta med elever i allmänhet och elev med medicinska stödbehov i form av diabetes i synnerhet. Tillsammans med klasslärare och lärare i fritidshem ansvarar du för att planera, förbereda, genomföra, reflektera och utveckla stödet för eleverna, såväl på grupp- som individnivå . Du kommer ge insulinbehandlingar, göra blodsockerkontroller, beräkna kolhydrater och insulindos i samband med matintag. Du behöver ligga steget före och förbereda eleven så att denna kan delta i de aktiviteter som skolan och fritidshemmet erbjuder.

I uppdraget ingår att tillsammans med vårdnadshavare, elev, och vårdkontakt träna eleven att bli så självständig som möjligt utifrån sin ålder och förutsättningar samt analysera och diskutera egenvården för att i möjligaste mån uppnå goda värden.

Du arbetar aktivt med verksamhetens värdegrund och Järfälla kommuns handlingsplan "Trygghet och arbetsro". Du ser elevens rätt till en tillgänglig och inkluderande undervisning som en självklarhet och vill vara med och vidareutveckla vår lärmiljö, såväl den pedagogiska, sociala som den fysiska.

I uppdraget ingår att ha föräldrakontakt samt externa kontakter såsom vårdkontakt, habilitering och SPSM.

KVALIFIKATIONER
Vi söker en engagerad, ansvarstagande och pålitlig person som har kunskap och erfarenhet av att arbeta med elever med diabetes och som kan bygga förtroendefulla relationer med såväl elever, kollegor som vårdnadshavare.

Du är en god lagspelare, arbetar strukturerat, är flexibel och har en god samarbetsförmåga. Du har ett positivt förhållningssätt i utmanande situationer, är stresstålig och behåller lugnet samt är duktig på att hitta lösningar.

Du är initiativtagande och sätter igång aktiviteter som eleverna deltar i. Vidare har du förmågan att se vad som behöver göras i lärmiljön utifrån eleven och gruppens behov och kan växla från ett individ- till grupperspektiv utan svårigheter.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och mognad samt att din syn på medarbetarskap överensstämmer med vår, där förmåga att skapa engagemang och delaktighet samt en vilja att utvecklas tillsammans i ett arbetslag är egenskaper vi sätter stort värde på.

Du ska även kunna kommunicera väl på svenska i tal och skrift.

Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med elever med en NPF-problematik eller språkstörning.

Pedagogisk utbildning meriterande

ÖVRIGT
Järfälla har norra Stockholms mest spännande geografiska läge och växer snabbt. Vi erbjuder en arbetsplats med stor variation, goda utvecklingsmöjligheter och arbetar efter visionen Järfälla för alla framåt. Läs mer om hur det är att jobba hos oss på www.jarfalla.se/ledigajobb

Urval och intervjuer hålls löpande. Den som erbjuds anställning ska uppvisa giltigt utdrag från polisens belastningsregister enligt Lag om registerkontroll from 2001-01-01.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Resurspedagog/barnskötare med medicinsk erfarenhet

Ansök    Okt 2    Järfälla kommun    Elevassistent
Sandvikskolan, den lilla skolan med de stora möjligheterna, är en F-6 skola i Viksjö med ca 340 barn/elever och 85 medarbetare. I vår verksamhet ryms förutom förskola och grundskola, kommungemensamma AST-platser, fritidshem och fritidsklubb samt grundsärskola. Vi är övertygade om att alla barn och elever kan göra rätt och vill utvecklas om de får rätt förutsättningar, vilket gör att vi ständigt ser över och reflekterar gemensamt kring tillgängligheten i vå... Visa mer
Sandvikskolan, den lilla skolan med de stora möjligheterna, är en F-6 skola i Viksjö med ca 340 barn/elever och 85 medarbetare. I vår verksamhet ryms förutom förskola och grundskola, kommungemensamma AST-platser, fritidshem och fritidsklubb samt grundsärskola. Vi är övertygade om att alla barn och elever kan göra rätt och vill utvecklas om de får rätt förutsättningar, vilket gör att vi ständigt ser över och reflekterar gemensamt kring tillgängligheten i vår lärmiljö. Samarbete och kollegialt lärande är något vi anser gynnar våra barn och elever, dessutom gör det vårt arbete både roligare och mer utvecklande. Vi tror att det kollegiala reflekterandet och lärandet bidrar till att våra medarbetares tankar och idéer får möjlighet att växa. Vi är organiserade i tvärprofessionella arbetslag där olika pedagogroller samverkar för att barnen och elevernas hela dag ska bli bra. Vi ser att samarbetet mellan våra olika verksamheter är en förutsättning för att våra barn och elever ska få en utbildning av bästa slag och vara väl förberedd i livet nu och i framtiden samt att det goda samarbetet är navet för att samtliga verksamheter ska lyfta och nå sin fulla potential.

Några av våra prioriterade arbetsområden är:
• Tillgänglig undervisning, där vi har startat upp ett differentierat arbetssätt och kooperativt lärande
• Språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt
• Betyg och bedömning/pedagogisk dokumentation
• Effektiva team/grupper

Vi är ett glatt gäng som ser möjligheter och arbetar efter devisen "Vi vill varandra väl, vi gör varandra bra!", vilket bland annat innebär att vi ger varandra professionell feedback och arbetar utifrån en lösningsinriktad pedagogik, s.k LIP. Våra lärare är legitimerade och behöriga i sina respektive ämnen/områden. Vårt elevhälsoteam består av specialpedagog, speciallärare, skolsköterska, skolkurator, skolpsykolog och logoped. Elevhälsoteamet arbetar främjande, förebyggande och åtgärdande genom bland annat handledning av personal och arbetslag, samråd och samundervisning. Vi har även ett skolhundsteam som under detta läsår främst kommer att arbeta närvarofrämjande.


ARBETSUPPGIFTER
Vi söker en drivande, engagerad och erfaren resurspedagog/barnskötare med medicinsk kompetens och erfarenhet.

Du kommer att arbeta med elever i allmänhet och elever med medicinska stödbehov i form av epilepsi och/eller diabetes i synnerhet, för att hela dagen ska fungera. Tillsammans med klasslärare och lärare i fritidshem ansvarar du för att planera, förbereda, genomföra, reflektera och utveckla stödet för eleverna, såväl på grupp- som individnivå så att de elever med medicinska behov kan delta i samtliga aktiviteter. Du ser elevens rätt till en tillgänglig och inkluderande undervisning som en självklarhet! Du vill vara med och vidareutveckla vår lärmiljö, såväl den pedagogiska, sociala som den fysiska.

I uppdraget ingår att tillsammans med vårdnadshavare och elever, träna dem att bli så självständiga som möjligt utifrån sina förutsättningar.

Vidare arbetar du aktivt med verksamhetens värdegrund och Järfälla kommuns handlingsplan " Trygghet och arbetsro".

I uppdraget ingår att ha föräldrakontakt samt externa kontakter såsom vårdkontakt, habilitering, SPSM och liknande.KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har erfarenhet av att arbeta med elever med medicinska behov, meriterande om du även har erfarenhet av att arbeta med elever med en NPF-problematik eller språkstörning.

Du har ett relationellt och lågaffektivt förhållningssätt. Du är nyfiken på att förstå vad som behöver göras i lärmiljön utifrån eleverna och gruppens behov och kan växla från ett individ- och grupperspektiv utan svårigheter. Du har lätt för att samarbeta med elever, kollegor och vårdnadshavare.

Personlig mognad, förmåga att skapa engagemang och delaktighet samt en vilja att utvecklas tillsammans i ett arbetslag är egenskaper som vi sätter stort värde på.

Du ska även kunna kommunicera väl på svenska i tal och skrift.

Pedagogisk utbildning meriterande

ÖVRIGT
Järfälla har norra Stockholms mest spännande geografiska läge och växer snabbt. Vi erbjuder en arbetsplats med stor variation, goda utvecklingsmöjligheter och arbetar efter visionen Järfälla för alla framåt. Läs mer om hur det är att jobba hos oss på www.jarfalla.se/ledigajobb

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Intervjuer kommer ske löpande Visa mindre

Resurspedagog till avdelningsförstärkning

Ansök    Nov 16    Järfälla kommun    Elevassistent
Orion och Polaris förskolor bildar from januari 2023 en ny enhet tillsammans med Skälby förskola; Skälby förskolor. Orions förskola är en förskola med 5 avdelningar för barn mellan 1-5 år, 2 av dessa avdelningar är i dagsläget utlånade till Neptuniskolans förskoleklasser. Polaris förskola är en förskola med 4 avdelningar för barn mellan 1-5 år. Dessa två förskolorna ligger belägna i uppvuxet villaområde med närliggande skog. Skälby förskola består av 4 st... Visa mer
Orion och Polaris förskolor bildar from januari 2023 en ny enhet tillsammans med Skälby förskola; Skälby förskolor. Orions förskola är en förskola med 5 avdelningar för barn mellan 1-5 år, 2 av dessa avdelningar är i dagsläget utlånade till Neptuniskolans förskoleklasser. Polaris förskola är en förskola med 4 avdelningar för barn mellan 1-5 år. Dessa två förskolorna ligger belägna i uppvuxet villaområde med närliggande skog. Skälby förskola består av 4 större avdelningar och ligger i anslutning till Skälbyskolan.

ARBETSUPPGIFTER
Ditt uppdrag blir att stärka arbetslaget för att stötta upp barn i behov av särskilt stöd. Du ska vara lyhörd, inkännande och ha en förmåga att läsa av och ta barnets perspektiv. Du är en del av arbetslaget och har ett extra fokus kring delar av barngruppen. Du ska kunna leda och delta i undervisningssituationer och stötta upp vid behov. Du kommer tillsammans med arbetslaget ansvara för avdelningen i sin helhet.

KVALIFIKATIONER
Elevassistent utbildning och specialpedagogiska kompetenser meriteras.
Du ska behärska det svenska språket flytande i tal och skrift.

ÖVRIGT
Järfälla har norra Stockholms mest spännande geografiska läge och växer snabbt. Vi erbjuder en arbetsplats med stor variation, goda utvecklingsmöjligheter och arbetar efter visionen Järfälla för alla framåt. Läs mer om hur det är att jobba hos oss på www.jarfalla.se/jobbaijarfalla

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Vi söker resurspedagog till AST-verksamhet F-6

Ansök    Aug 30    Järfälla kommun    Elevassistent
Fjällenskolan - en bra grund för framtiden. Vi är en skola som har verksamhet från förskoleklass till årskurs 9 och som ligger i Viksjö i ett småhusområde. Skolan har ca 760 elever. Vi arbetar i arbetslag för ett nära samarbete kring våra elevers utveckling, såväl den sociala som den kunskapsmässiga. Sedan 2011 arbetar vi med digitala verktyg på olika sätt, bland annat har vi Smartboards uppsatta i klassrummen F-3, eleverna i åk 4-9 har en egen bärbar dato... Visa mer
Fjällenskolan - en bra grund för framtiden.
Vi är en skola som har verksamhet från förskoleklass till årskurs 9 och som ligger i Viksjö i ett småhusområde. Skolan har ca 760 elever. Vi arbetar i arbetslag för ett nära samarbete kring våra elevers utveckling, såväl den sociala som den kunskapsmässiga. Sedan 2011 arbetar vi med digitala verktyg på olika sätt, bland annat har vi Smartboards uppsatta i klassrummen F-3, eleverna i åk 4-9 har en egen bärbar dator.

Vi vill ta vara på att vi har elever från sex till femton år genom att ha gemensamma temadagar för hela skolan där de äldre eleverna arbetar tillsammans med de yngre barnen/eleverna. Ytterligare en del i att ta tillvara hela verksamhetens kunskaper och erfarenheter är att vi har gemensam pedagogisk ledningsgrupp med representanter från varje verksamhetsområde vars syfte är att driva på och förankra skolutveckling.

ARBETSUPPGIFTER
På Fjällenskolan har vi kommungemensamma grupper inom AST. Skolan har sedan många år tillbaka en kommungemensam grupp för årskurs 7-9 men startade upp även F-6 under våren 2022. Verksamheten inkluderar och riktar sig till elever i behov av särskilt stöd inom Autism-spektrumet. Nu till hösten har vi fått fler elever och behöver utöka vår personalgrupp.

Som resurspedagog ska du stötta eleverna i sitt lärande och utveckling utifrån behov och självklart anpassa efter nivå. Du kommer samarbeta med lärare och andra resurspedagoger som är kopplad till den särskilda undervisningsgruppen samt med övriga lärare och fritidspedagoger F-6. Du kommer även ansvara för fritidsverksamheten innan och efter skoltid för eleverna som ingår i gruppen.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är intresserad av att se andra människor växa och utvecklas. Du tar egna initiativ med elevens bästa för ögonen och har god samarbetsförmåga. Du är flexibel och tänker utanför boxen för att hitta de bästa lösningarna för eleven. Du samverkar utan svårigheter med vårdnadshavare och undervisande lärare och är lojal med fattade beslut.
Vi ser att du har erfarenhet av att arbeta med elever inom autismspektrat och med elever särskilda behov. Du får gärna ha erfarenhet av alternativa kommunikationsvägar som exempelvis PECS och TAKK. Du ska inte heller vara främmande för stötta eleverna i omvårdnad.

Du ska även vara van med att planera och genomföra fritidsverksamhet för åldrarna F-6 utifrån Lgr 22.

Vi sätter stort vikt vid personlig lämplighet.


ÖVRIGT
Järfälla har norra Stockholms mest spännande geografiska läge och växer snabbt. Vi erbjuder en arbetsplats med stor variation, goda utvecklingsmöjligheter och arbetar efter visionen Järfälla för alla framåt. Läs mer om hur det är att jobba hos oss på www.jarfalla.se/jobbahososs

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Elevassistent åk 1

Ansök    Aug 1    Järfälla kommun    Elevassistent
Iljanboda- och Kolarängens för-, grund-, och grundsärskola bildar en enhet. Kolarängskolan i Norra Kallhäll är en F-5 skola med cirka 430 elever. Här finns även ett antal grundsärskoleklasser som tar emot elever från hela Järfälla. Iljansbodaskolan, Iljansboda förskola och Almarevägens förskola ligger i Stäket. På våra förskolor går 110 barn och Iljansbodaskolan är en F-3 skola med cirka 110 elever. Vi har en hög andel förskollärare på förskolorna. D... Visa mer
Iljanboda- och Kolarängens för-, grund-, och grundsärskola bildar en enhet.
Kolarängskolan i Norra Kallhäll är en F-5 skola med cirka 430 elever. Här finns även ett antal grundsärskoleklasser som tar emot elever från hela Järfälla.

Iljansbodaskolan, Iljansboda förskola och Almarevägens förskola ligger i Stäket.
På våra förskolor går 110 barn och Iljansbodaskolan är en F-3 skola med cirka 110 elever. Vi har en hög andel förskollärare på förskolorna.

Du kommer att arbeta på en mycket trevlig enhet tillsammans med drivande och ansvarstagande kollegor. Vi har ett väl fungerande kollegialt lärande.
Eleverna har god måluppfyllelse. Samtliga lärare har utbildning i STL. Elever och personal har god tillgång till digitala verktyg.
Klimatet präglas av trygghet och arbetsro.

Vi har låg personalomsättning bland såväl medarbetare som skolledning.
Kommunens medarbetarundersökning visar tydligt att medarbetare trivs på vår enhet.ARBETSUPPGIFTER
Arbete som elevassistent till en elev i åk 1. Du kommer att vara ett stöd för eleven i kommunikation, inlärning samt socialt samspel.
Du samarbetar tätt ihop med klasslärare.

KVALIFIKATIONER
Du ska ha god samarbetsförmåga och vara självständig och flexibel i dina arbetsuppgifter.
Erfarenhet av att ha arbetat i grundsärskola samt kunskaper i TAKK är meriterande.

ÖVRIGT
Järfälla har norra Stockholms mest spännande geografiska läge och växer snabbt. Vi erbjuder en arbetsplats med stor variation, goda utvecklingsmöjligheter och arbetar efter visionen Järfälla för alla framåt. Läs mer om hur det är att jobba hos oss på www.jarfalla.se/jobbahososs

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Elevassistent/Resurspedagog 100%

Ansök    Aug 29    Järfälla kommun    Elevassistent
Fjällenskolan - en stabil grund för framtiden. Vi är en skola som har verksamhet från förskoleklass till årskurs 9 och är belägen i ett småhusområde i Viksjö. Skolan har ca 630 elever och ca 95 medarbetare. Skolan är organiserad i team och arbetslag för ett nära samarbete kring våra elevers utveckling - kunskapsmässig såväl som social. Till hösten 21-22 har Fjällenskolan både blivit en Kiva-skola, ett forskningsbaserat trygghetsprogram, blivit en Trivsell... Visa mer
Fjällenskolan - en stabil grund för framtiden.
Vi är en skola som har verksamhet från förskoleklass till årskurs 9 och är belägen i ett småhusområde i Viksjö. Skolan har ca 630 elever och ca 95 medarbetare. Skolan är organiserad i team och arbetslag för ett nära samarbete kring våra elevers utveckling - kunskapsmässig såväl som social.

Till hösten 21-22 har Fjällenskolan både blivit en Kiva-skola, ett forskningsbaserat trygghetsprogram, blivit en Trivselledarskola då vi förstår att bra raster ligger till grund för en bra skoldag samt att vi ingått ett samarbete med Svenska fotbollsförbundet och IFK Viksjö för att jobba med skolbollen.

Vi utgår från ett helhetsperspektiv där vi tar tillvara allas kompetenser samt bygger en skola där alla ska känna trygghet, arbetsglädje och framtidstro.
Vi vill att vår personal ska trivas på skolan genom att både kompetens, nyfikenhet och samarbetsglädje ska harmonisera med varandra.
ARBETSUPPGIFTER
Vi söker en elevassistent för stöd med egenvård av diabetes. Tjänsten är en visstidsanställning på heltid med tillträde så snart som möjligt och som till början som sträcker sig till den 10 juni med möjlighet till förlängning.
Du följer eleven under hela dagen, i skolan och på fritids. I ditt uppdrag ingår att:
• under hela dagen följa och kontrollera blodsockernivån med digital teknik
• ständigt övervaka sensorn som larmar vid för höga och för låga värden
• kunna hjälpa eleven att vid behov ta blodprover i form av stick i fingret, främst före måltid, i samband med fysisk aktivitet samt vid misstanke om för lågt blodsockervärde
• hjälpa till att ge insulin vi måltider eller när blodsockernivån är för hög
• hjälpa till att räkna kolhydrater vid måltider
• hjälpa till att beräkna måltidsdos och korrigeringsdos.
Det är viktigt att du är lyhörd och har god förmåga att skapa goda relationer med elever och vårdnadshavare samt med kolleger. Du tar stort ansvar och har förmåga att arbeta både självständigt och i team.
Vi vill även att du ska vara med och utveckla fritidshemmet så att alla eleverna får en chans till både rekreation och kunskapsinhämtning tillsammans med dina kollegor, eleverna ska ha en meningsfull, aktiv och trygg vardag.

Det här är jobbet för dig som är intresserad av att utvecklas vidare. Du vill tillsammans med dina kollegor skapa en grupp, där klimatet är tillåtande så att ni vågar vara nytänkande och kreativa. Vi lägger stor vikt på samarbete och kollegialt lärande med personalen på fritidshemmet och med skolans personal.KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har:
Teoretisk och praktisk erfarenhet av att assistera barn med diabetes eller annan form av sjukvård
Erfarenhet av att arbeta i skolmiljö
Goda ledaregenskaper
Ansvarskännande och har förmågan att planera, prioritera och variera ditt arbete utifrån elevernas och verksamhetens behov.
God kännedom om NPF samt praktisk erfarenhet av arbete med elever i behov av särskilt stöd.

Vi tror även att du som söker jobbet:
- har och förmedlar ett professionellt förhållningssätt
- är bra på att förhålla dig till nya situationer
- är tydlig och strukturerad i ditt arbete
- behärskar det svenska språket i både tal och skrift

I din ansökan vill vi gärna att du beskriver din barnsyn och vad du tycker är viktigt i ditt förhållningssätt till barn.
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper
Känner du att detta passar in på dig så är du varmt välkommen med din ansökan.


ÖVRIGT
Järfälla har norra Stockholms mest spännande geografiska läge och växer snabbt. Vi erbjuder en arbetsplats med stor variation, goda utvecklingsmöjligheter och arbetar efter visionen Järfälla för alla framåt. Läs mer om hur det är att jobba hos oss på www.jarfalla.se/jobbahososs

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Elevassistent

Ansök    Jun 21    Järfälla kommun    Elevassistent
Tallbohovskolan är en skola för 450 elever med klasserna F-6. Skolorna är mångkulturella och många familjer är två- eller flerspråkiga. ARBETSUPPGIFTER Arbete med elever i grupper för grundsärskola och elever inom autismspektrat. Omvårdnad och kunskapsuppdrag. KVALIFIKATIONER Erfarenhet och kompetens att arbeta med elever med särskilda behov. ÖVRIGT Järfälla har norra Stockholms mest spännande geografiska läge och växer snabbt. Vi erbjuder en ... Visa mer
Tallbohovskolan är en skola för 450 elever med klasserna F-6. Skolorna är mångkulturella och många familjer är två- eller flerspråkiga.ARBETSUPPGIFTER
Arbete med elever i grupper för grundsärskola och elever inom autismspektrat. Omvårdnad och kunskapsuppdrag.

KVALIFIKATIONER
Erfarenhet och kompetens att arbeta med elever med särskilda behov.

ÖVRIGT
Järfälla har norra Stockholms mest spännande geografiska läge och växer snabbt. Vi erbjuder en arbetsplats med stor variation, goda utvecklingsmöjligheter och arbetar efter visionen Järfälla för alla framåt. Läs mer om hur det är att jobba hos oss på www.jarfalla.se/jobbahososs

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Vi söker resurspedagog till AST-verksamhet F-6

Ansök    Apr 28    Järfälla kommun    Elevassistent
Fjällenskolan - en bra grund för framtiden. Vi är en skola som har verksamhet från förskoleklass till årskurs 9 och som ligger i Viksjö i ett småhusområde. Skolan har ca 760 elever. Vi arbetar i arbetslag för ett nära samarbete kring våra elevers utveckling, såväl den sociala som den kunskapsmässiga. Sedan 2011 arbetar vi med digitala verktyg på olika sätt, bland annat har vi Smartboards uppsatta i klassrummen F-3, eleverna i åk 4-9 har en egen bärbar dato... Visa mer
Fjällenskolan - en bra grund för framtiden.
Vi är en skola som har verksamhet från förskoleklass till årskurs 9 och som ligger i Viksjö i ett småhusområde. Skolan har ca 760 elever. Vi arbetar i arbetslag för ett nära samarbete kring våra elevers utveckling, såväl den sociala som den kunskapsmässiga. Sedan 2011 arbetar vi med digitala verktyg på olika sätt, bland annat har vi Smartboards uppsatta i klassrummen F-3, eleverna i åk 4-9 har en egen bärbar dator.

Vi vill ta vara på att vi har elever från sex till femton år genom att ha gemensamma temadagar för hela skolan där de äldre eleverna arbetar tillsammans med de yngre barnen/eleverna. Ytterligare en del i att ta tillvara hela verksamhetens kunskaper och erfarenheter är att vi har gemensam pedagogisk ledningsgrupp med representanter från varje verksamhetsområde vars syfte är att driva på och förankra skolutveckling.

ARBETSUPPGIFTER
På Fjällenskolan har vi kommungemensamma grupper inom AST. Skolan har sedan många år tillbaka en kommungemensam grupp för årskurs 7-9 men startade upp även F-6 under våren 2022. Verksamheten inkluderar och riktar sig till elever i behov av särskilt stöd inom Autism-spektrumet. Nu till hösten får vi fler elever och behöver utöka vår verksamhet.

Som resurspedagog ska du stötta eleverna i sitt lärande och utveckling utifrån behov och självklart anpassa efter nivå. Du kommer samarbeta med lärare och speciallärare som är kopplad till den särskilda undervisningsgruppen samt med övriga lärare och fritidspedagoger F-6. Du kommer även ansvara för fritidsverksamheten efter skoltid för eleverna som ingår i gruppen.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är intresserad av att se andra människor växa och utvecklas. Du tar egna initiativ med elevens bästa för ögonen och har god samarbetsförmåga. Du är flexibel och tänker utanför boxen för att hitta de bästa lösningarna för eleven. Du samverkar utan svårigheter med vårdnadshavare och undervisande lärare och är lojal med fattade beslut.
Vi ser att du har erfarenhet av att arbeta med elever inom autismspektrat och med elever särskilda behov. Du får gärna ha erfarenhet av alternativa kommunikationsvägar som exempelvis PECS och TAKK. Du ska inte heller vara främmande för stötta eleverna i omvårdnad.

Du ska även vara van med att planera och genomföra fritidsverksamhet för åldrarna F-6 utifrån Lgr 11 och andra styrdokument.

Vi sätter stort vikt vid personlig lämplighet.


ÖVRIGT
Järfälla har norra Stockholms mest spännande geografiska läge och växer snabbt. Vi erbjuder en arbetsplats med stor variation, goda utvecklingsmöjligheter och arbetar efter visionen Järfälla för alla framåt. Läs mer om hur det är att jobba hos oss på www.jarfalla.se/jobbahososs

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Elevassistent

Ansök    Jun 8    Aha Utbildning AB    Elevassistent
Montessoriskolan Växthuset är en liten skola med 140 elever i åldrarna 6-12 år. Vi prioriterar små klasser och högpersonaltäthet så att alla våra elever kan få utrymme, komma till tals och får ett individuellt bemötande. Personalen på Växthuset har stort engagemang för eleverna och verksamheten i stort. Nu söker vi en elevassistent som stöd för en elev med diabetes. *Du tar gärna utmaningen att underlätta vardagen för eleven och du är flexibel för att... Visa mer
Montessoriskolan Växthuset är en liten skola med 140 elever i åldrarna 6-12 år. Vi prioriterar små klasser och högpersonaltäthet så att alla våra elever kan få utrymme, komma till tals och får ett individuellt bemötande. Personalen på Växthuset har stort engagemang för eleverna och verksamheten i stort.
Nu söker vi en elevassistent som stöd för en elev med diabetes.
*Du tar gärna utmaningen att underlätta vardagen för eleven och du är flexibel för att möta de särskilda behoven.
*Du är ansvarstagande och noggrann i ditt arbete.
*Meriterande är kunskap och erfarenhet kring vad egenvården för diabetes kan innebära för exempelvis rutiner, dokumentation och akuta situationer.
Tjänsten är en visstidsanställning med start augusti 2022 och till juni 2023, med möjlig förlängning därefter. Visa mindre

Barnskötare/elevassistent

Ansök    Jan 17    Järfälla kommun    Elevassistent
Iljanboda- och Kolarängens för-, grund-, och grundsärskola bildar en enhet. Kolarängskolan i Norra Kallhäll är en F-5 skola med cirka 430 elever. Här finns även ett antal grundsärskoleklasser som tar emot elever från hela Järfälla. Iljansbodaskolan, Iljansboda förskola och Almarevägens förskola ligger i Stäket. På våra förskolor går 110 barn och Iljansbodaskolan är en F-3 skola med cirka 110 elever. Vi har en hög andel förskollärare på förskolorna. D... Visa mer
Iljanboda- och Kolarängens för-, grund-, och grundsärskola bildar en enhet.
Kolarängskolan i Norra Kallhäll är en F-5 skola med cirka 430 elever. Här finns även ett antal grundsärskoleklasser som tar emot elever från hela Järfälla.

Iljansbodaskolan, Iljansboda förskola och Almarevägens förskola ligger i Stäket.
På våra förskolor går 110 barn och Iljansbodaskolan är en F-3 skola med cirka 110 elever. Vi har en hög andel förskollärare på förskolorna.

Du kommer att arbeta på en mycket trevlig enhet tillsammans med drivande och ansvarstagande kollegor. Vi har ett väl fungerande kollegialt lärande.
Eleverna har god måluppfyllelse. Samtliga lärare har utbildning i STL. Elever och personal har god tillgång till digitala verktyg.
Klimatet präglas av trygghet och arbetsro.

Vi har låg personalomsättning bland såväl medarbetare som skolledning.
Kommunens medarbetarundersökning visar tydligt att medarbetare trivs på vår enhet.ARBETSUPPGIFTER
Du kommer under skoltid arbeta som resurs i en särskild undervisningsgrupp.
Gruppen består av sex elever årskurs 4-6. Där arbetar totalt fyra personer varav en lärare. lärare.
Under eftermiddagen kommer du att arbeta på en fritidshemsavdelning som barnskötare. Där du tillsammans med övriga pedagoger ansvarar för verksamheten på fritidshemmet.

KVALIFIKATIONER
Det är viktigt att du har stor erfarenhet av arbete med barn i behov av särskilt stöd.
Du ska ha lätt att få kontakt och skapa relationer med eleverna. Du ska vara en trygg vuxen och ha låg-affektivt bemötande
Du ska vara flexibel, lyhörd samt ha förmåga att läsa av situationer och att kunna "vara steget före".
Du ska ha god kommunikationsförmåga.
Erfarenhet krävs.

ÖVRIGT
Järfälla har norra Stockholms mest spännande geografiska läge och växer snabbt. Vi erbjuder en arbetsplats med stor variation, goda utvecklingsmöjligheter och arbetar efter visionen Järfälla för alla framåt. Läs mer om hur det är att jobba hos oss på www.jarfalla.se/jobbahososs

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Pedagog mot Klubben-/fritidsverksamhet 4-6

Ansök    Dec 10    Järfälla kommun    Elevassistent
Fjällenskolan - en bra grund för framtiden. Vi är en skola som har verksamhet från förskoleklass till årskurs 9 och som ligger i Viksjö i ett småhusområde. Skolan har ca 760 elever. Vi arbetar i arbetslag för ett nära samarbete kring våra elevers utveckling, såväl den sociala som den kunskapsmässiga. Sedan 2011 arbetar vi med digitala verktyg på olika sätt, bland annat har vi Smartboards uppsatta i klassrummen F-3, eleverna i åk 4-9 har en egen bärbar dato... Visa mer
Fjällenskolan - en bra grund för framtiden.
Vi är en skola som har verksamhet från förskoleklass till årskurs 9 och som ligger i Viksjö i ett småhusområde. Skolan har ca 760 elever. Vi arbetar i arbetslag för ett nära samarbete kring våra elevers utveckling, såväl den sociala som den kunskapsmässiga. Sedan 2011 arbetar vi med digitala verktyg på olika sätt, bland annat har vi Smartboards uppsatta i klassrummen F-3, eleverna i åk 4-9 har en egen bärbar dator.

Vi vill ta vara på att vi har elever från sex till femton år genom att ha gemensamma temadagar för hela skolan där de äldre eleverna arbetar tillsammans med de yngre barnen/eleverna. Ytterligare en del i att ta tillvara hela verksamhetens kunskaper och erfarenheter är att vi har gemensam pedagogisk ledningsgrupp med representanter från varje verksamhetsområde vars syfte är att driva på och förankra skolutveckling.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker en drivande och engagerad pedagog som vill arbeta med elever i årskurserna 4-6. Det innebär att tjänsten är delad mellan att vara stöd i klass under dagtid samt vara på Klubben, skolans mellanstadiefritids på eftermiddagstid. På eftermiddagarna kommer du vara en del av tre personer som tillsammans styr över en så bra verksamhet som möjligt.
Du kommer att arbeta med elever i allmänhet och elever med stödbehov i synnerhet, för att hela dagen ska fungera. Tillsammans med klasslärare och andra pedagoger på Klubben ansvarar du för att planera, förbereda, genomföra, reflektera och utveckla stödet för eleverna, såväl på grupp- som individnivå så att anpassningarna stimulerar och utmanar deras nyfikenhet, utveckling och lärande. Du ser elevens rätt till en tillgänglig och inkluderande undervisning som en självklarhet! Du vill vara med och vidareutveckla vår lärmiljö, såväl den pedagogiska, sociala som den fysiska.
I uppdraget ingår även att ha föräldrakontakt.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har erfarenhet av att arbeta med barn och helst har adekvat utbildning som t,ex fritidsledare eller barnskötare. Du har ett relationellt och lågaffektivt arbetssätt och har erfarenhet av att arbeta med elever i behov av särskilt stöd.
Pedagogisk utbildning meriterande
Goda ledaregenskaper
Ansvarskännande och har förmågan att planera, prioritera och variera ditt arbete utifrån elevernas och verksamhetens behov.
God kännedom om NPF samt praktisk erfarenhet av arbete med elever i behov av särskilt stöd.

Vi tror även att du som söker jobbet:
- har och förmedlar ett professionellt förhållningssätt
- är bra på att förhålla dig till nya situationer
- är tydlig och strukturerad i ditt arbete
- behärskar det svenska språket i både tal och skrift

I din ansökan vill vi gärna att du beskriver din barnsyn och vad du tycker är viktigt i ditt förhållningssätt till barn.

Känner du att detta passar in på dig så är du varmt välkommen med din ansökan
Personlig mognad, förmåga att skapa engagemang och delaktighet samt en vilja att utvecklas tillsammans i ett arbetslag är egenskaper som vi sätter stort värde på.


ÖVRIGT
Järfälla har norra Stockholms mest spännande geografiska läge och växer snabbt. Vi erbjuder en arbetsplats med stor variation, goda utvecklingsmöjligheter och arbetar efter visionen Järfälla för alla framåt. Läs mer om hur det är att jobba hos oss på www.jarfalla.se/jobbahososs

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Vikariat - elevassistent på Grundsärskola

Ansök    Jan 12    Järfälla kommun    Elevassistent
Olovslundskolan är belägen i västra Jakobsberg. Här går ca 640 elever i åk F-6 samt Grundsärskola åk 1-6. Skolbarnomsorg finns i åldrarna 6-12 år. Skolan är organiserad i fyra arbetslag F-3, ett arbetslag 4-6 samt Grundsärskola. Skolans vision: "Olovslundskolan - skolan där alla lyckas". Vi söker nu 1 elevassistent till vår grundsärskola för att stötta våra elever i klassrummet och under fritidshemstid. Intervjuer kommer att ske digitalt via Teams. ... Visa mer
Olovslundskolan är belägen i västra Jakobsberg. Här går ca 640 elever i åk F-6 samt Grundsärskola åk 1-6. Skolbarnomsorg finns i åldrarna 6-12 år.

Skolan är organiserad i fyra arbetslag F-3, ett arbetslag 4-6 samt Grundsärskola.

Skolans vision: "Olovslundskolan - skolan där alla lyckas".

Vi söker nu 1 elevassistent till vår grundsärskola för att stötta våra elever i klassrummet och under fritidshemstid.

Intervjuer kommer att ske digitalt via Teams.

ARBETSUPPGIFTER
Du kommer att arbeta tillsammans med kollegor som är speciallärare/specialpedagoger, fritidspedagoger och barnskötare.

Tjänsterna i grundsärskolan är inriktade mot årskurserna Förskoleklass - årskurs 6.
I våra klasser går elever som följer LGR11 eller Läroplan för grundsärskolan.

Du kommer arbeta i en klass och stötta eleverna i sin utveckling och på eftermiddagen arbetar du på fritidshemmet för att skapa meningsfull fritid för våra elever.

KVALIFIKATIONER
Du som söker är utbildad barnskötare eller har annan likvärdig utbildning
och har erfarenhet av att ha arbetat med elever i behov av särskilt stöd.
Du har lätt för att samarbeta.
Du är ambitiös och vill göra skillnad för våra elever.
Du är prestigelös och vill utvecklas som pedagog.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Intervjuer sker löpande och tjänsterna kan komma att tillsättas under rekryteringsperioden.ÖVRIGT
Järfälla har norra Stockholms mest spännande geografiska läge och växer snabbt. Vi erbjuder en arbetsplats med stor variation, goda utvecklingsmöjligheter och arbetar efter visionen Järfälla för alla framåt. Läs mer om hur det är att jobba hos oss på www.jarfalla.se/ledigajobb

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Elevassistent för elev med diabetes

Ansök    Sep 6    Järfälla kommun    Elevassistent
ARBETSUPPGIFTER Du kommer att följa eleven under skoldagen och vara ansvarig för att regelbundet kontrollera elevens blodsockernivåer och göra insulin korrigeringar. Det innebär att du kommer hantera viss medicinsk utrustning. KVALIFIKATIONER Du ska vara trygg, stabil och ansvarstagande. Du behöver vara säker på enklare vardagsmatematik. Du ska självständigt kunna fatta snabba beslut. Du ska ha lätt för att kommunicera i tal och skrift med elev, vå... Visa mer
ARBETSUPPGIFTER
Du kommer att följa eleven under skoldagen och vara ansvarig för att regelbundet kontrollera elevens blodsockernivåer och göra insulin korrigeringar. Det innebär att du kommer hantera viss medicinsk utrustning.

KVALIFIKATIONER
Du ska vara trygg, stabil och ansvarstagande.
Du behöver vara säker på enklare vardagsmatematik.
Du ska självständigt kunna fatta snabba beslut.
Du ska ha lätt för att kommunicera i tal och skrift med elev, vårdnadshavare och kollegor.

När du börjar hos oss får du en noggrann genomgång av dina arbetsuppgifter tillsammans med skolsköterska och andra kollegor med liknande uppdrag. Du kommer också att ta del av föreläsning som Astrid Lindgrens diabetesmottagning tillhandahåller.

Erfarenhet av liknande tjänst är meriterande men inte ett krav.

Vid arbete i skolan behöver du visa upp ett utdrag ur belastningsregistret som ej är äldre än ett år.

Vikariatet kan komma att tillsättas under rekryteringsperioden.

ÖVRIGT
Järfälla har norra Stockholms mest spännande geografiska läge och växer snabbt. Vi erbjuder en arbetsplats med stor variation, goda utvecklingsmöjligheter och arbetar efter visionen Järfälla för alla framåt. Läs mer om hur det är att jobba hos oss på www.jarfalla.se/ledigajobb

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Elevassistent

Ansök    Sep 13    Järfälla kommun    Elevassistent
Tallbohovskolan är en skola för 450 elever med klasserna F-9. Skolorna är mångkulturella och många familjer är två- eller flerspråkiga. Inom organisationen finns Järfälla Musikklasser år 4-9. ARBETSUPPGIFTER Arbete med elever med särskilda behov i centrala grupper, Elever med diagnos inom autismspektrat år F-6 samt grundsärskola år 1-3. KVALIFIKATIONER Erfarenhet krävs. Vi lägger stor vikt vid lämplighet. ÖVRIGT Järfälla har norra Stockholms mes... Visa mer
Tallbohovskolan är en skola för 450 elever med klasserna F-9. Skolorna är mångkulturella och många familjer är två- eller flerspråkiga. Inom organisationen finns Järfälla Musikklasser år 4-9.ARBETSUPPGIFTER
Arbete med elever med särskilda behov i centrala grupper, Elever med diagnos inom autismspektrat år F-6 samt grundsärskola år 1-3.

KVALIFIKATIONER
Erfarenhet krävs. Vi lägger stor vikt vid lämplighet.

ÖVRIGT
Järfälla har norra Stockholms mest spännande geografiska läge och växer snabbt. Vi erbjuder en arbetsplats med stor variation, goda utvecklingsmöjligheter och arbetar efter visionen Järfälla för alla framåt. Läs mer om hur det är att jobba hos oss på www.jarfalla.se/jobbahososs

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Pedagog mot Klubben-/fritidsverksamhet 4-6

Ansök    Dec 2    Järfälla kommun    Elevassistent
Fjällenskolan - en bra grund för framtiden. Vi är en skola som har verksamhet från förskoleklass till årskurs 9 och som ligger i Viksjö i ett småhusområde. Skolan har ca 760 elever. Vi arbetar i arbetslag för ett nära samarbete kring våra elevers utveckling, såväl den sociala som den kunskapsmässiga. Sedan 2011 arbetar vi med digitala verktyg på olika sätt, bland annat har vi Smartboards uppsatta i klassrummen F-3, eleverna i åk 4-9 har en egen bärbar dato... Visa mer
Fjällenskolan - en bra grund för framtiden.
Vi är en skola som har verksamhet från förskoleklass till årskurs 9 och som ligger i Viksjö i ett småhusområde. Skolan har ca 760 elever. Vi arbetar i arbetslag för ett nära samarbete kring våra elevers utveckling, såväl den sociala som den kunskapsmässiga. Sedan 2011 arbetar vi med digitala verktyg på olika sätt, bland annat har vi Smartboards uppsatta i klassrummen F-3, eleverna i åk 4-9 har en egen bärbar dator.

Vi vill ta vara på att vi har elever från sex till femton år genom att ha gemensamma temadagar för hela skolan där de äldre eleverna arbetar tillsammans med de yngre barnen/eleverna. Ytterligare en del i att ta tillvara hela verksamhetens kunskaper och erfarenheter är att vi har gemensam pedagogisk ledningsgrupp med representanter från varje verksamhetsområde vars syfte är att driva på och förankra skolutveckling.

Till hösten 21-22 har Fjällenskolan både blivit en Kiva-skola, ett forskningsbaserat trygghetsprogram, blivit en Trivselledarskola då vi förstår att bra raster ligger till grund för en bra skoldag samt att vi ingått ett samarbete med Svenska fotbollsförbundet och Järfälla FC för att starta upp skolbollen.ARBETSUPPGIFTER
Vi söker en drivande och engagerad pedagog som vill arbeta med elever i årskurserna 4-6. Det innebär att tjänsten är delad mellan att vara stöd i klass under dagtid samt vara på Klubben, skolans mellanstadiefritids på eftermiddagstid. På eftermiddagarna kommer du vara en del av tre personer som tillsammans styr över en så bra verksamhet som möjligt.
Du kommer att arbeta med elever i allmänhet och elever med stödbehov i synnerhet, för att hela dagen ska fungera. Tillsammans med klasslärare och andra pedagoger på Klubben ansvarar du för att planera, förbereda, genomföra, reflektera och utveckla stödet för eleverna, såväl på grupp- som individnivå så att anpassningarna stimulerar och utmanar deras nyfikenhet, utveckling och lärande. Du ser elevens rätt till en tillgänglig och inkluderande undervisning som en självklarhet! Du vill vara med och vidareutveckla vår lärmiljö, såväl den pedagogiska, sociala som den fysiska.
I uppdraget ingår även att ha föräldrakontakt.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har erfarenhet av att arbeta med barn och helst har adekvat utbildning som t,ex fritidsledare eller barnskötare. Du har ett relationellt och lågaffektivt arbetssätt och har erfarenhet av att arbeta med elever i behov av särskilt stöd.
Pedagogisk utbildning meriterande
Goda ledaregenskaper
Ansvarskännande och har förmågan att planera, prioritera och variera ditt arbete utifrån elevernas och verksamhetens behov.
God kännedom om NPF samt praktisk erfarenhet av arbete med elever i behov av särskilt stöd.

Vi tror även att du som söker jobbet:
- har och förmedlar ett professionellt förhållningssätt
- är bra på att förhålla dig till nya situationer
- är tydlig och strukturerad i ditt arbete
- behärskar det svenska språket i både tal och skrift

I din ansökan vill vi gärna att du beskriver din barnsyn och vad du tycker är viktigt i ditt förhållningssätt till barn.

Känner du att detta passar in på dig så är du varmt välkommen med din ansökan
Personlig mognad, förmåga att skapa engagemang och delaktighet samt en vilja att utvecklas tillsammans i ett arbetslag är egenskaper som vi sätter stort värde på.


ÖVRIGT
Järfälla har norra Stockholms mest spännande geografiska läge och växer snabbt. Vi erbjuder en arbetsplats med stor variation, goda utvecklingsmöjligheter och arbetar efter visionen Järfälla för alla framåt. Läs mer om hur det är att jobba hos oss på www.jarfalla.se/jobbahososs

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Undersköterska med diabeteskompetens, Barkarbyskolan

Ansök    Maj 4    Järfälla kommun    Elevassistent
Järfälla har norra Stockholms mest spännande geografiska läge och växer snabbt. Vi erbjuder en arbetsplats med stor variation, goda utvecklingsmöjligheter och arbetar efter visionen Järfälla för alla framåt. Läs mer om hur det är att jobba hos oss på www.jarfalla.se/ledigajobb Barkarby för- och grundskola består av två förskolor, en öppen förskola, skola F-6 och fritidshem/klubb. Totalt på enheten finns läsåret 2021-22 ca 520 barn och 75 personal. ARB... Visa mer
Järfälla har norra Stockholms mest spännande geografiska läge och växer snabbt. Vi erbjuder en arbetsplats med stor variation, goda utvecklingsmöjligheter och arbetar efter visionen Järfälla för alla framåt. Läs mer om hur det är att jobba hos oss på www.jarfalla.se/ledigajobb

Barkarby för- och grundskola består av två förskolor, en öppen förskola, skola F-6 och fritidshem/klubb. Totalt på enheten finns läsåret 2021-22 ca 520 barn och 75 personal.


ARBETSUPPGIFTER
Vi söker en undersköterska med kompetens inom diabetes för ett uppdrag i Barkarbyskolan i Järfälla.

Du behöver vara intresserad av skola, barn och undervisning och din uppgift blir att tillsammans med hemmet ta ansvar för att en diabetesdiagnos inte ska begränsa barnets utveckling, varken socialt eller kunskapsmässigt.

Vi erbjuder dig en trevlig arbetsmiljö med mycket bra arbetskamrater på en positiv och attraktiv arbetsplats.

Vi eftersträvar en jämn könsfördelning och ser gärna att du som söker är rökfri.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som:
- är undersköterska eller har motsvarande utbildning
- har kompetens och erfarenhet av att arbeta med diabetes
- är intresserad av pedagogik och skolans arbetsområde
- har en god samarbetsförmåga

ÖVRIGT
Ansökning görs på ovanstående länk.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Personlig assistent dagtid i resurs liknande form

Ansök    Okt 9    Plusfamiljen Funka AB    Elevassistent
Vill du vara med och förändra? Vi letar efter dig som vill vara med och göra världen till en härligare plats! Genom våra tjänster ska vi vara drivande i att ge varje människa rätten att leva sitt liv efter sin dröm. Att jobba inom Plusfamiljen innebär att vara del av något större. För oss handlar vårt arbete att i första hand om att göra skillnad för människor som behöver det som mest. Våra ledord - mänskligt, nytänkande och engagerade genomsyrar allt v... Visa mer
Vill du vara med och förändra?

Vi letar efter dig som vill vara med och göra världen till en härligare plats! Genom våra tjänster ska vi vara drivande i att ge varje människa rätten att leva sitt liv efter sin dröm.

Att jobba inom Plusfamiljen innebär att vara del av något större. För oss handlar vårt arbete att i första hand om att göra skillnad för människor som behöver det som mest. Våra ledord - mänskligt, nytänkande och engagerade genomsyrar allt vi gör.

Nu söker vi en assistent till våran härliga 21 åriga kille med ett brinnande intresse för datorer. Tjänsten omfattar 75% och är förlagd dagtid måndag till fredag.

Den här tjänsten ser lite annorlunda ut en rollen som personlig assistent brukar göra då våran kund främst är i behov av psykiskt stöd och där din roll kommer att handla om att vara både coach och stöd i våran kunds vardag.

Arbetsplatsen är på kundens skola som ligger belägen i Järfälla. Där du ska fungera som ett psykiskt, praktiskt och motiverande stöd för att möjliggöra kundens skolgång. Våran kund har en förvärvad hjärnskada som föranlett psykiska funktionshinder och som ibland ter sig i ett utåtagerande och aggressivt beteende. Det är ett krav att du har erfarenhet och förståelse av förvärvade hjärnskador och psykiska funktionshinder.

Du ska vara en person som är trygg i dig själv och som kan se bakom våran kunds funktionsnedsättning, du behöver ha ett stort tålamod och vuxet synsätt. Därför ser vi helst att du är minst 25 år gammal. För att kunna vägleda och motivera våran kund i hans skolgång så är det ett krav att du är en person som har god studievana och har fullgoda kunskaper i det svenska språket, både i tal och skrift. Du ska kunna föra anteckningar samt på ett strukturerat sätt handleda våran kund. Att befinna sig i skolmiljö samt intrigera med andra är en förutsättning.

Tjänsten omfattar endast måndag till fredag och dom ungefärliga tiderna är mellan 8.30-16.00. Din arbetsplats kommer i huvudsak att vara på kundens skola men det kan hända att du även arbetar med kunden utanför skolan.

Kravspecifikation:

Minst 25 år gammal

Erfarenhet av förvärvade hjärnskador samt utåtagerande beteende

Du ska själv ha fullständig gymnasiekompetens med avslutade betyg (dessa ska du kunna uppvisa vid intervju)

Du ska kunna arbeta måndag till fredag

Minst två referenser som inte är äldre en 18 månader gamla

Vi tar belastningsregister på samtliga anställda så beställ gärna det så att du kan visa det redan vid eventuell intervju.

Vi tar endast emot ansökningar via mejl (ej telefon eller andra kanaler) din ansökan ska innehålla ett komplett CV samt ett personlig brev.

Tjänsten kommer att tillsättas inom kort så sök redan idag!

Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Resurspedagog till AST-verksamheten Fjällenskolan

Ansök    Jul 1    Järfälla kommun    Elevassistent
Fjällenskolan - en bra grund för framtiden. Vi är en skola som har verksamhet från förskoleklass till årskurs 9. Skolan ligger i Viksjö i ett småhusområde. Skolan har ca 670 elever. Vi arbetar i arbetslag för ett nära samarbete kring våra elevers utveckling, såväl den sociala som den kunskapsmässiga. Sedan 2011 arbetar vi med digitala verktyg på olika sätt, bland annat har vi Smartboards uppsatta i klassrummen F-3, eleverna i åk 4-9 har en egen bärbar dato... Visa mer
Fjällenskolan - en bra grund för framtiden.
Vi är en skola som har verksamhet från förskoleklass till årskurs 9. Skolan ligger i Viksjö i ett småhusområde. Skolan har ca 670 elever. Vi arbetar i arbetslag för ett nära samarbete kring våra elevers utveckling, såväl den sociala som den kunskapsmässiga. Sedan 2011 arbetar vi med digitala verktyg på olika sätt, bland annat har vi Smartboards uppsatta i klassrummen F-3, eleverna i åk 4-9 har en egen bärbar dator.

Vi vill ta vara på att vi har elever från sex till femton år genom att ha gemensamma temadagar för hela skolan där de äldre eleverna arbetar tillsammans med de yngre barnen/eleverna. Ytterligare en del i att ta tillvara hela verksamhetens kunskaper och erfarenheter är att vi har gemensam pedagogisk ledningsgrupp med representanter från varje verksamhetsområde vars syfte är att driva på och förankra skolutveckling.

ARBETSUPPGIFTER
Skolans AST-verksamhet är i ett snabbt utvecklingsskede och har för kommande läsår utökats till 16 elevplatser. AST-verksamheten inkluderar och riktar sig till elever i behov av särskilt stöd inom Autism-spektrumet. Genom individuell anpassning av skolarbetet och stöttning i den pedagogiska och sociala utvecklingen hjälper vi eleven att kunna nå god måluppfyllelse.
Arbetet som resurspedagog sker i samarbete med olika professioner och på olika nivåer. Främst kommer du att samarbeta med lärare i klass eller inom ramen för särskild undervisningsgrupp. Du kommer att ingå i ett lärarteam på skolan och arbeta både en till en och i större sammanhang.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är intresserad av att se andra människor växa och utvecklas. Du tar egna initiativ med elevens bästa för ögonen och har en god samarbetsförmåga. Du samverkar utan svårigheter med vårdnadshavare och undervisande lärare och är lojal med fattade beslut.

Erfarenhet av stödjande arbete med elever är en merit.

Vi sätter stort vikt vid personlig lämplighet.

Körkort är en merit.

Vill du bli vår kollega?


ÖVRIGT
Järfälla har norra Stockholms mest spännande geografiska läge och växer snabbt. Vi erbjuder en arbetsplats med stor variation, goda utvecklingsmöjligheter och arbetar efter visionen Järfälla för alla framåt. Läs mer om hur det är att jobba hos oss på www.jarfalla.se/ledigajobb

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Elevassistent för elev med diabetes 75%

ARBETSUPPGIFTER Du kommer att följa eleven under skoldagen och vara ansvarig för att regelbundet kontrollera elevens blodsockernivåer och göra insulin korrigeringar. Det innebär att du kommer hantera viss medicinsk utrustning. KVALIFIKATIONER Du ska vara trygg, stabil och ansvarstagande. Du behöver vara säker på enklare vardagsmatematik. Du ska självständigt kunna fatta snabba beslut. Du ska ha lätt för att kommunicera i tal och skrift med elev, vå... Visa mer
ARBETSUPPGIFTER
Du kommer att följa eleven under skoldagen och vara ansvarig för att regelbundet kontrollera elevens blodsockernivåer och göra insulin korrigeringar. Det innebär att du kommer hantera viss medicinsk utrustning.

KVALIFIKATIONER
Du ska vara trygg, stabil och ansvarstagande.
Du behöver vara säker på enklare vardagsmatematik.
Du ska självständigt kunna fatta snabba beslut.
Du ska ha lätt för att kommunicera i tal och skrift med elev, vårdnadshavare och kollegor.

När du börjar hos oss får du en noggrann genomgång av dina arbetsuppgifter tillsammans med skolsköterska och andra kollegor med liknande uppdrag. Du kommer också att få gå på den föreläsning som Astrid Lindgrens diabetesmottagning tillhandahåller under våren.

Erfarenhet av liknande tjänst är meriterande men inte ett krav.

Vikariatet kan komma att tillsättas under rekryteringsperioden.

ÖVRIGT
Järfälla har norra Stockholms mest spännande geografiska läge och växer snabbt. Vi erbjuder en arbetsplats med stor variation, goda utvecklingsmöjligheter och arbetar efter visionen Järfälla för alla framåt. Läs mer om hur det är att jobba hos oss på www.jarfalla.se/ledigajobb

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Vi söker 1-2 elevassistenter till vår grundsärskola

Ansök    Aug 27    Järfälla kommun    Elevassistent
Olovslundskolan är belägen i västra Jakobsberg. Här går i höst ca 620 elever i åk F-6 samt särskola åk 1-6. Skolbarnomsorg finns i åldrarna 6-12 år. Alla lärare på skolan är legitimerade och vi bedriver ett utvecklande arbete bland annat gällande digitalisering och trygghet och arbetsro. Skolan är organiserad i fyra arbetslag F-3, ett arbetslag 4-6 samt Särskola. Skolans vision: "Olovslundskolan - skolan där alla lyckas". Vi söker nu 1-2 elevassistent... Visa mer
Olovslundskolan är belägen i västra Jakobsberg. Här går i höst ca 620 elever i åk F-6 samt särskola åk 1-6. Skolbarnomsorg finns i åldrarna 6-12 år.

Alla lärare på skolan är legitimerade och vi bedriver ett utvecklande arbete bland annat gällande digitalisering och trygghet och arbetsro. Skolan är organiserad i fyra arbetslag F-3, ett arbetslag 4-6 samt Särskola.

Skolans vision: "Olovslundskolan - skolan där alla lyckas".

Vi söker nu 1-2 elevassistenter till vår grundsärskola för att stötta våra elever i klassrummet och på fritidshemmet.

ARBETSUPPGIFTER
Du kommer att arbeta tillsammans med kollegor som är speciallärare/specialpedagoger, fritidspedagoger och barnskötare.

Tjänsterna i grundsärskolan är inriktade mot årskurserna Förskoleklass - årskurs 6.
I våra klasser går elever som följer LGR11 eller Läroplan för grundsärskolan.

Du kommer arbeta i en klass och stötta eleverna i sin utveckling och på eftermiddagen arbetar du på fritidshemmet för att skapa meningsfull fritid för våra elever.

KVALIFIKATIONER
Du som söker är utbildad barnskötare eller har annan likvärdig utbildning
och erfarenhet av att ha arbetat med elever i behov av särskilt stöd.
Du har lätt för att samarbeta.
Du är ambitiös och vill göra skillnad för våra elever.
Du ser möjligheter istället för problem.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Intervjuer sker löpande och tjänsterna kan komma att tillsättas under rekryteringsperioden.ÖVRIGT
Järfälla har norra Stockholms mest spännande geografiska läge och växer snabbt. Vi erbjuder en arbetsplats med stor variation, goda utvecklingsmöjligheter och arbetar efter visionen Järfälla för alla framåt. Läs mer om hur det är att jobba hos oss på www.jarfalla.se/ledigajobb

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Elevassistent Källtorpskolan AST-gruppen

Ansök    Okt 6    Järfälla kommun    Elevassistent
Järfälla har norra Stockholms mest spännande geografiska läge och växer snabbt. Vi erbjuder en arbetsplats med stor variation, goda utvecklingsmöjligheter och arbetar efter visionen Järfälla för alla framåt. Läs mer om hur det är att jobba hos oss på www.jarfalla.se/ledigajobb ARBETSUPPGIFTER Du kommer att ingå i ett arbetslag som nu består av tre lärare, en specialpedagog, en resurspedagog och en socialpedagog. Arbetet med eleverna sker både i litet... Visa mer
Järfälla har norra Stockholms mest spännande geografiska läge och växer snabbt. Vi erbjuder en arbetsplats med stor variation, goda utvecklingsmöjligheter och arbetar efter visionen Järfälla för alla framåt. Läs mer om hur det är att jobba hos oss på www.jarfalla.se/ledigajobb
ARBETSUPPGIFTER
Du kommer att ingå i ett arbetslag som nu består av tre lärare, en specialpedagog, en resurspedagog och en socialpedagog. Arbetet med eleverna sker både i litet och större sammanhang och ställer krav på både självständigt arbete samt arbete i grupp. Arbetet bygger på stor flexibilitet i ett team och vilja att utvecklas.

Vi har en kommunövergripande AST grupp med elever i år 7-9. I nuläget har vi 19 elever med olika behov och diagnoser. Vi använder oss av ett lågaffektivt arbetssätt. Målet är att ge våra elever bästa möjliga förutsättningar såväl socialt och värdegrund som kunskapsmässigt för framtiden. Vi tycker att inkludering i större sammanhang är viktigt och därför har vissa av våra elever några ämnen i storklass där vi ser att det finns möjlighet. Detta ger eleverna större valmöjlighet inför gymnasievalet. Vi arbetar tätt ihop i personalgruppen, med eleverna och vårdnadshavarna. Vi tillbringar mycket tid med eleverna på raster såväl som på lektionerna för att bl.a. träna det sociala samspelet. Förutom kunskaper arbetar vi med att träna eleverna i sociala sammanhang och värdegrund. I vissa fall kan undervisning på annan ort vara aktuell.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är van vid att arbeta framgångsrik med elever med NPF-problematik. Meriterande är att du har arbetat med åtgärdsprogram och uppföljningar av dessa.

ÖVRIGT
Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Elevassistent / resurspedagog

Sandvikskolan, den lilla skolan med de stora möjligheterna, är en F-5 skola i Viksjö med ca 340 barn/elever och 85 medarbetare. I vår verksamhet ryms förutom förskola och skola även grundsärskola, fritidshem och fritidsklubb. Vi tror på att alla barn och elever kan och vill utvecklas om de får rätt förutsättningar vilket gör att vi nu påbörjar ett arbete med att se över tillgängligheten i vår lärmiljö. Samarbete och kollegialt lärande är något vi tror gynn... Visa mer
Sandvikskolan, den lilla skolan med de stora möjligheterna, är en F-5 skola i Viksjö med ca 340 barn/elever och 85 medarbetare. I vår verksamhet ryms förutom förskola och skola även grundsärskola, fritidshem och fritidsklubb. Vi tror på att alla barn och elever kan och vill utvecklas om de får rätt förutsättningar vilket gör att vi nu påbörjar ett arbete med att se över tillgängligheten i vår lärmiljö. Samarbete och kollegialt lärande är något vi tror gynnar våra barn och elever, dessutom gör det vårt arbete både roligare och mer utvecklande. Vi är även övertygade om att ett sådant arbetssätt bidrar till att våra medarbetares tankar och idéer får möjlighet att växa. Vi är organiserade i arbetslag där skollärare, lärare i fritidshem, barnskötare och resurspedagoger samverkar för att elevernas hela dag ska bli bra. Samarbetet över verksamheterna sker bland annat genom att vi har ett klassfadderskap och regelbundna gemensamma samlingar.

Under läsåret 19/20 kommer vi att fortsätta prioritera vårt arbete inom följande områden:
• Tillgänglig undervisning, där vi har startat upp ett differentierat arbetssätt
• Effektiva team/grupper
• Digital kompetens
• Betyg och bedömning/pedagogisk dokumentation

Vi är ett glatt gäng som ser möjligheter och arbetar efter devisen "Vi vill varandra väl, vi gör varandra bra!", vilket bland annat innebär att vi ger varandra professionell feedback och arbetar utifrån en lösningsinriktad pedagogik, s.k LIP. Våra lärare är legitimerade och behöriga i sina respektive ämnen/områden. Vårt elevhälsoteam består av specialpedagog, speciallärare, skolsköterska, kurator, skolpsykolog och ett skolhundsteam. Elevhälsoteamet arbetar främjande, förebyggande och åtgärdande bland annat genom regelbunden handledning av personal.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker en drivande, engagerad och erfaren elevassistent/resurspedagog som vill arbeta med elever i mellanstadiet.

Du kommer att arbeta med elever i allmänhet och elever med stödbehov i synnerhet för att hela dagen ska fungera. Tillsammans med klasslärare och fritidsklubbspedagog ansvarar du för att planera, förbereda, genomföra, reflektera och utveckla stödet för eleverna, såväl på grupp- som individnivå så att anpassningarna stimulerar och utmanar deras nyfikenhet, utveckling och lärande. Du ser elevens rätt till en tillgänglig och inkluderande undervisning som en självklarhet! Du vill vara med och vidareutveckla vår lärmiljö, såväl den pedagogiska, sociala som den fysiska.

Vidare arbetar du aktivt med verksamhetens värdegrund och Järfälla kommuns handlingsplan " Trygghet och arbetsro".

I uppdraget ingår även att ha föräldrakontakt samt externa kontakter såsom habiliteringen, SPSM och liknande.KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har erfarenhet av att arbeta med elever i behov av särskilt stöd, elever med en NPF-problematik eller en språkstörning.

Du har ett relationellt och lågaffektivt förhållningssätt. Du är nyfiken på att förstå vad som bidrar till ev svårigheter hos eleverna och tillsammans med dem reflektera över vilka anpassningar som behöver göras. Du har lätt för att samarbeta med elever, kollegor och vårdnadshavare.

Personlig mognad, förmåga att skapa engagemang och delaktighet samt en vilja att utvecklas tillsammans i ett arbetslag är egenskaper som vi sätter stort värde på.

Du ska även kunna kommunicera väl på svenska i tal och skrift.

Pedagogisk utbildning meriterande

ÖVRIGT
Järfälla har norra Stockholms mest spännande geografiska läge och växer snabbt. Vi erbjuder en arbetsplats med stor variation, goda utvecklingsmöjligheter och arbetar efter visionen Järfälla för alla framåt. Läs mer om hur det är att jobba hos oss på www.jarfalla.se/ledigajobb

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Elevassistent med vårdkunskap

Didaktus Gymnasium ligger i Jakobsberg och vi rekryterar ungdomar/elever från de norra förorterna.En elevassistent hos oss ska arbeta utifrån det åtgärdsprogram som finns för eleven.Elevassistenten ska vara delaktig i möten, planering och dokumentation för eleven.Elevassistenten ska samarbeta med specialpedagog och elevhälsoteam.Du skall arbeta mot målet att eleven ska bli, i den mån det går, självständig och nå sina mål.Som elevassistent skall du stötta u... Visa mer
Didaktus Gymnasium ligger i Jakobsberg och vi rekryterar ungdomar/elever från de norra förorterna.En elevassistent hos oss ska arbeta utifrån det åtgärdsprogram som finns för eleven.Elevassistenten ska vara delaktig i möten, planering och dokumentation för eleven.Elevassistenten ska samarbeta med specialpedagog och elevhälsoteam.Du skall arbeta mot målet att eleven ska bli, i den mån det går, självständig och nå sina mål.Som elevassistent skall du stötta upp eleven utifrån individuella behovArbetsuppgifterna kan variera mycket vilket gör arbetet omväxlande. Arbetet kan vara givande till den som vill arbeta med ungdomar, men det ställer också krav på både kompetens och personliga egenskaper hos de som arbetar som elevassistent.Elevassistenten kan sättas in när en elev har svårigheter med att klara sin skolgång på ett funktionellt sätt på egen hand. När en elev är kartlagd av specialpedagog, så arbetar man utifrån de fall där elevassistent är nödvändigt för eleven. Elevassistenten ska sedan arbeta utifrån det åtgärdsprogram som tagits fram för respektive elev där det tydliggörs vad som är elevens behov. Tjänsten är en timanställning med ca 30 timmar i veckan mån-fre, dock ej under lov. Provanställning tillämpas.Säljare undanbedes. Visa mindre

Berghem och vattmyraskolor söker pedagog7elevassistent

Berghemskolan ligger i Jakobsberg nära naturen. Tillsammans med vattmyraskolan bildar vi en skolenhet , varje skola har ca 300 elever. I dagsläge har vi förskoleklass-årskurs fem, efter sommarlovet 2020 har vi även årskurs sex. ARBETSUPPGIFTER Stötta enskild elev i skolarbetet samt alla förekommande arbetsuppgifter för fritidshem. KVALIFIKATIONER Barnskötarutbildning ÖVRIGT Järfälla har norra Stockholms mest spännande geografiska läge och växer ... Visa mer
Berghemskolan ligger i Jakobsberg nära naturen. Tillsammans med vattmyraskolan bildar vi en skolenhet , varje skola har ca 300 elever.
I dagsläge har vi förskoleklass-årskurs fem, efter sommarlovet 2020 har vi även årskurs sex.
ARBETSUPPGIFTER
Stötta enskild elev i skolarbetet samt alla förekommande arbetsuppgifter för fritidshem.

KVALIFIKATIONER
Barnskötarutbildning

ÖVRIGT
Järfälla har norra Stockholms mest spännande geografiska läge och växer snabbt. Vi erbjuder en arbetsplats med stor variation, goda utvecklingsmöjligheter och arbetar efter visionen Järfälla för alla framåt. Läs mer om hur det är att jobba hos oss på www.jarfalla.se/ledigajobb

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Elevassistent / resurspedagog

Sandvikskolan, den lilla skolan med de stora möjligheterna, är en F-5 skola i Viksjö med ca 340 barn/elever och 85 medarbetare. I vår verksamhet ryms förutom förskola och skola även grundsärskola, fritidshem och fritidsklubb. Vi tror på att alla barn och elever kan och vill utvecklas om de får rätt förutsättningar vilket gör att vi nu påbörjar ett arbete med att se över tillgängligheten i vår lärmiljö. Samarbete och kollegialt lärande är något vi tror gynn... Visa mer
Sandvikskolan, den lilla skolan med de stora möjligheterna, är en F-5 skola i Viksjö med ca 340 barn/elever och 85 medarbetare. I vår verksamhet ryms förutom förskola och skola även grundsärskola, fritidshem och fritidsklubb. Vi tror på att alla barn och elever kan och vill utvecklas om de får rätt förutsättningar vilket gör att vi nu påbörjar ett arbete med att se över tillgängligheten i vår lärmiljö. Samarbete och kollegialt lärande är något vi tror gynnar våra barn och elever, dessutom gör det vårt arbete både roligare och mer utvecklande. Vi är även övertygade om att ett sådant arbetssätt bidrar till att våra medarbetares tankar och idéer får möjlighet att växa. Vi är organiserade i arbetslag där skollärare, lärare i fritidshem, barnskötare och resurspedagoger samverkar för att elevernas hela dag ska bli bra. Samarbetet över verksamheterna sker bland annat genom att vi har ett klassfadderskap och regelbundna gemensamma samlingar.

Under läsåret 19/20 kommer vi att fortsätta prioritera vårt arbete inom följande områden:
• Tillgänglig undervisning, där vi har startat upp ett differentierat arbetssätt
• Effektiva team/grupper
• Digital kompetens
• Betyg och bedömning/pedagogisk dokumentation

Vi är ett glatt gäng som ser möjligheter och arbetar efter devisen "Vi vill varandra väl, vi gör varandra bra!", vilket bland annat innebär att vi ger varandra professionell feedback och arbetar utifrån en lösningsinriktad pedagogik, s.k LIP. Våra lärare är legitimerade och behöriga i sina respektive ämnen/områden. Vårt elevhälsoteam består av specialpedagog, speciallärare, skolsköterska, kurator, skolpsykolog och ett skolhundsteam. Elevhälsoteamet arbetar främjande, förebyggande och åtgärdande bland annat genom regelbunden handledning av personal.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker en drivande, engagerad och erfaren elevassistent/resurspedagog som vill arbeta med elever i de yngre årskurserna, F-åk 3. Det innebär att en del av tjänsten inkluderar resurspedagoguppdrag på fritidshemmet.

Du kommer att arbeta med elever i allmänhet och elever med stödbehov i synnerhet för att hela dagen ska fungera. Tillsammans med klasslärare och lärare i fritidshem ansvarar du för att planera, förbereda, genomföra, reflektera och utveckla stödet för eleverna, såväl på grupp- som individnivå så att anpassningarna stimulerar och utmanar deras nyfikenhet, utveckling och lärande. Du ser elevens rätt till en tillgänglig och inkluderande undervisning som en självklarhet! Du vill vara med och vidareutveckla vår lärmiljö, såväl den pedagogiska, sociala som den fysiska.

Vidare arbetar du aktivt med verksamhetens värdegrund och Järfälla kommuns handlingsplan " Trygghet och arbetsro".

I uppdraget ingår även att ha föräldrakontakt samt externa kontakter såsom habiliteringen, SPSM och liknande.KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har erfarenhet av att arbeta med elever i behov av särskilt stöd, elever med en NPF-problematik eller en språkstörning.

Du har ett relationellt och lågaffektivt förhållningssätt. Du är nyfiken på att förstå vad som bidrar till ev svårigheter hos eleverna och tillsammans med dem reflektera över vilka anpassningar som behöver göras. Du har lätt för att samarbeta med elever, kollegor och vårdnadshavare.

Personlig mognad, förmåga att skapa engagemang och delaktighet samt en vilja att utvecklas tillsammans i ett arbetslag är egenskaper som vi sätter stort värde på.

Du ska även kunna kommunicera väl på svenska i tal och skrift.

Pedagogisk utbildning meriterande

ÖVRIGT
Järfälla har norra Stockholms mest spännande geografiska läge och växer snabbt. Vi erbjuder en arbetsplats med stor variation, goda utvecklingsmöjligheter och arbetar efter visionen Järfälla för alla framåt. Läs mer om hur det är att jobba hos oss på www.jarfalla.se/ledigajobb

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Elevstödjare / elevassistent

Som elevassistent arbetar du i skolan med elever som behöver stöd för att kunna följa med i undervisningen. Arbetsuppgifterna kan variera mycket vilket gör arbetet omväxlande. Arbetet kan vara givande till den som vill arbeta med ungdomar, men det ställer också krav på både kompetens och personliga egenskaper hos de som arbetar som elevassistent. Elevassistenten kan sättas in när en elev har svårigheter med att klara sin skolgång på ett funktionellt sätt ... Visa mer
Som elevassistent arbetar du i skolan med elever som behöver stöd för att kunna följa med i undervisningen. Arbetsuppgifterna kan variera mycket vilket gör arbetet omväxlande. Arbetet kan vara givande till den som vill arbeta med ungdomar, men det ställer också krav på både kompetens och personliga egenskaper hos de som arbetar som elevassistent.

Elevassistenten kan sättas in när en elev har svårigheter med att klara sin skolgång på ett funktionellt sätt på egen hand. När en elev är kartlagd av specialpedagog, så arbetar man utifrån de fall där elevassistent är nödvändigt för eleven. Elevassistenten ska sedan arbeta utifrån det åtgärdsprogram som tagits fram för respektive elev där det tydliggörs vad som är elevens behov. Det timmar som elevassistent får, är inget fast eller garanterade timmar, utan kan förändras över tid i och med ändrad planering av elevstöd.
Som elevassistent skall du stötta upp eleven utifrån individuella behovEn elevassistent hos oss ska arbeta utifrån det åtgärdsprogram som finns för eleven.
Elevassistenten ska vara delaktig i möten, planering och dokumentation för eleven.
Elevassistenten ska samarbeta med specialpedagog och elevhälsoteam.
Delta i fortbildning och handledning inom områden för assistenter. Du skall hjälpa eleven i specifika situationer som eleven själv inte klarar,
och samarbeta med pedagoger och vara ett stöd i och utanför klassrummet.
Du skall arbeta mot målet att eleven ska bli, i den mån det går, självständig och nå sina mål.
Samt, erbjuda en komplettering till utbudet av stöd som finns på skolan.
Att även om elev inte är på plats så finns man som tillgång för resterande klass och kan på så sätt även följa upp uppgifter som eleven missat under frånvaro.


Didaktus Gymnasium ligger i Jakobsberg och vi rekryterar ungdomar/elever från de norra förorterna. Vi växer som skola och har ökat på vår elevrekrytering. Skolan har ett gott renommé, och vi är duktiga på att ta hand om elever med behov av anpassningar och en andra chans. Visa mindre